Over Ons

Wie wij zijn

Wij zijn professionals met jarenlange ervaring binnen het werkveld van de vrouwenzorg met als specialisatie
de vrouw in de overgang. Wij organiseren en verzorgen Рgeheel op onze unieke manier Рkennisuitwisseling en educatie rondom het thema van de overgang op de werkvloer voor medewerkers, leidinggevenden én voor hun werkgevers.
In welke vorm de kennisuitwisseling plaats vindt wordt in overleg bepaalt; maatwerk staat hierbij voorop.
Binnen een organisatie is het van belang dat zowel de werkgever zelf, de leidinggevenden en de medewerkers inzicht krijgen in het effect dat de overgang kan hebben op het reilen en zeilen op de werkvloer.
Vanuit verschillende werkvelden nemen wij onze ervaring mee.
Naast het geven van o.a. trainingen of workshops bieden wij de mogelijkheid voor een fysiek of online consult van een BIG geregistreerde overgangsverpleegkundige (aangesloten bij de VVOC) als onderdeel van de dienstverlening.

Onze kennis is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen binnen het werkveld van de overgang in relatie tot de werkvloer.
Neem gerust contact  op voor meer informatie.

Namens team Overgang en Werk,
Marjolein Samplonius

Missie

Wij willen zo veel mogelijk organisaties bereiken om duidelijk te maken dat vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar prima kunnen functioneren op het werk ondanks dat ze (ernstige) hinder kunnen ondervinden van de overgang. Het is onze missie dat werkgevers hier positief aan bijdragen.

Samen maken wij de overgang op het werk bespreekbaar!

Visie

De overgang mag geen belemmering vormen voor het goed functioneren van de vrouw binnen het arbeidsproces.
Openheid- en toegang tot kennis en oplossingen- op het werk biedt een veilige werkcultuur, maakt de overgang voor de vrouw hanteerbaar en zorgt voor intercollegiaal begrip op de werkvloer.
Het getuigt van goed werkgeverschap wanneer daar binnen de organisatie aandacht voor is.

Expertise

Wij onderscheiden ons als overgangsdeskundigen  doordat wij ons professioneel uitsluitend met de overgang bezig houden; de overgang
is ons vak, onze corebusiness.
Met regelmaat volgen wij bijscholingen, (internationale) webinars en congressen en baseren ons in onze advisering op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk.